trouwfotograaf zwolle

Trouwfotograaf wat neem je mee?

trouwfotograaf zwolle

Trouwfotograaf wat neem je mee?

Om zeker te weten dat je alle plaatjes schiet die nodig zijn voor een mooie presentatie van de dag is het van belang dat je de juiste spullen in huis heb. Ga niet beginnen aan bruiloftsfotografie als je niet voldoende materiaal hebt.

Wat is belangrijk om te hebben voordat je kan starten als trouwfotograaf?

Laten we beginnen met de camera. Dit is de basis die aanwezig moet zijn om foto’s te kunnen maken. Tegenwoordig werken we veelal met systeem camera’s maar er zijn ook nog genoeg fotografen die werken met spiegelreflex camera’s.

Bij het kiezen van een camera zijn er eigenlijk twee dingen die van belang zijn.

  1. Wat is je budget
  2. Waar ga je de camera voor gebruiken

Aan de hand van deze twee vragen kan je je verder verdiepen in de aanschaf voor een camera. Laat je niet misleiden door verkopers die aangeven dat je perse een fullframe camera nodig hebt want dat is onzin. Hier vind je een mix van foto’s met fullframe en zonder. Zie jij het verschil?

Als trouwfotograaf heb je een camera nodig waar 2 SD kaarten in kunnen. Dit geeft je een gerust gevoel omdat je dan altijd een backup hebt. Verder moet de camera makkelijk in gebruik zijn en het liefst niet al te zwaar.

Daarnaast is het van belang dat je beschikt over goed glas. En met goed glas bedoelen we goede lenzen. Je wil tenslotte de mooiste foto’s afleveren. De kwaliteit van de lens bepaalt voor 90% de kwaliteit van je foto. Je kan dus beter bezuinigen op de body dan op de lens. Ook dit is een bepalende factor voor de keuze van de juiste camera. Sommige merken hebben alleen maar hele dure lenzen terwijl andere merken veel betaalbaardere lenzen hebben. Houd er rekening mee dat je het liefste wilt werken met lichtsterke lenzen. Dit zijn de lenzen met een groot diafragma. Lenzen met een diafragma >4.5 hebben vaak moeite met minder licht.

Laten we niet vergeten dat je naast bovenstaande vooral heel veel ervaring moet hebben. Niet zo zeer in het fotograferen van bruiloften maar meer in het kennen van je camera. Je moet tijdens een bruiloft precies weten waar en wanneer je welke instellingen van je camera moet doen. Daarbij is het van belang dat je gewend bent om op de manuele stand te fotograferen. Ga dus veel oefenen en zorg dat je de camera van binnen en buiten kent. Tijdens het fotograferen van bruiloften verandert er vaak heel snel heel veel. Wanneer je dan niet goed weet waar je de juiste instellingen kan vinden ben je altijd te laat en maak je nooit de mooiste plaatjes.

Om ervaring op te doen kan je ook ervaren fotografen vragen of je een bruiloft mag mee lopen om te oefenen. Je kan dan zonder druk oefenen en later feedback op je foto’s krijgen. Mocht je verder nog vragen hebben aarzel dan niet en neem contact op.

Mocht je al super goed bezig zijn en wil je meer uit je business halen aarzel dan niet en volg de beste masterclass van 2023 hier!